Bokjes in beeld

Waar de ene geitenhouder al jaren (een deel van) de bokjes zelf opfokt, hebben anderen dat dit jaar voor het eerst gedaan. In de praktijk is gebleken, dat dit niet altijd gemakkelijk is geweest.
In oktober en november organiseert Capralon  zes bijeenkomsten, verspreid over het land, met het opfokken van bokjes als thema. De bijeenkomsten zullen bestaan uit een informatief gedeelte en een workshop. In de workshop kunnen geitenhouders, aan de hand van vragen en stellingen, met elkaar onder andere bespreken wat de uitdagingen zijn die ze hebben ondervonden, welke oplossingen daar misschien al voor zijn gevonden in de praktijk, wat gemakkelijker ging dan gedacht en wat de verwachtingen zijn voor 2024.

De data en locaties van de workshops zijn:

16 oktober; omgeving Eindhoven

30 oktober; omgeving Drachten

6 november; omgeving Born

13 november; omgeving Deventer

20 november; omgeving Roosendaal (gewijzigd!)

U kunt zich opgeven voor deze (gratis) workshop door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ,  waarbij u de locatie en/of datum aangeeft en het aantal personen. Dit kan uiterlijk tot 2 weken voor aanvang van de workshop. De exacte locatie wordt een week voor aanvang nog doorgegeven aan degenen die zich hebben opgegeven.

 

Cursussen Capro en Capralon

Net als voorafgaande 6 jaar, zullen Anne-Riet Boerenkamp (Capro) en Lonneke Delhaes (Capralon) in het najaar weer cursussen geven. Over diverse onderwerpen kunnen deelnemers in kleine groepjes  (minimaal 6 en maximaal 12) informatie krijgen, maar vooral ook vragen stellen en praktische ervaringen delen.

In 2023:

18 oktober; Basis opfok; hele dag

Alles voor een goede en gezonde opfok. Van biestmanagement tot het tijdig signaleren en voorkomen van gezondheidsproblemen.

8 november; Basis melkgeiten; hele dag

De verschillende fases van de geit worden belicht. Van diergezondheid tot (duur)melken.

14 november; Personeel; ochtend

Eén team, één taak. Hoe krijg je dat voor elkaar? Handvatten voor een motiverende communicatie, inzicht in jouw manier van communiceren en ondersteuning door het gebruik van protocollen.

14 november; Transitie; middag

Een topprestatie wordt verwacht; gezonde lammeren op de wereld zetten en een goede melkproductie behalen. Welke ondersteuning kan geboden worden en waarom?

6 december; Uiergezondheid; ochtend

Meer dan celgetal, kiemgetal en uierontsteking. En hoe zat het met die aspecten ook alweer precies? Maar belangrijker nog; wat kan ik ermee?

6 december; CAE; middag

Wat moet ik ermee? De mogelijkheden en uitdagingen van dit gewiekste virus. Wat is voor jouw bedrijf een passende optie en wat komt daarbij kijken?

13 december; Spenen; ochtend

De overgang van melk naar vast voer is een cruciaal moment in de opfok. Het liefst zonder speendip natuurlijk.

13 december; Verloskunde en aflammeren; middag

Tips en tricks om het lam in alle posities verlost te krijgen, gedragssignalen rondom het aflammeren, moment van ingrijpen en de eerste zorg. Bij uitstek geschikt voor medewerkers in het lammerseizoen.

En in 2024 :

17 april; Vruchtbaarheid; ochtend

OPtimale drachtresultaten behalen is het doel. Werking van de geslachtsorganen, de hormonale cyclus en de mogelijkheden om dit te beïnvloeden staan centraal.

 

 

De kosten voor de dagcursussen zijn € 325,- (inclusief koffie/thee/lunch).

De kosten voor een dagdeel (ochtend of middag) zijn € 175,- (inclusief koffie/thee)

Opgeven voor één of meer cursussen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bellen is ook mogelijk (ook voor verdere informatie)

Lonneke Delhaes: +31 6 - 29 50 16 80

Anne-Riet Boerenkamp : +31 6 - 13 91 54 65

 

 

 

                   

0)